Avancerade alternativ på grupperingsnivå

Fliken Avancerat i inställningarna på grupperingsnivå innehåller prestandaalternativ för att visa och komma åt virtuella mappar. Det kan vara bra att modifiera dessa inställningar för vyer eller virtuella mappar som innehåller ett stort antal mappar.



Avancerade alternativ för en grupperingsnivå.

Visa endast undermappar som användaren nyligen har valt.

I de avancerade inställningarna för vyn Grupperingsnivå kan du ange om användaren ska se alla virtuella mappar som hör till den nivån eller om användaren kan välja vilka mappar som ska användas. Mappvalet är bra när vyn eller den virtuella mappen innehåller många undermappar (över 500). Genom mappvalet kan användaren enkelt välja de mappar som ska modifieras. Det går betydligt snabbare att använda mappvalet än att till exempel gruppera efter den första bokstaven om det är många objekt (över 10 000).

Om vyn exempelvis har definierats Efter kund eller Efter projekt och företaget har tusentals kunder eller projekt gör det användarspecifika mappvalet det lättare för användarna att göra sina dagliga aktiviteter i de relevanta kund- eller projektmapparna. I det här fallet använder användaren funktionen Välj mapp för att bara välja de mappar som ska användas.

Viktiga anmärkningar

  • Den uppsättning med mappar som väljs för varje grupperingsnivå rensas när användarsessionen avslutas. Det betyder att mapparna måste väljas på nytt till exempel efter att användaren loggar ut från valvet.
  • Inställningen är specifik för varje grupperingsnivå.
  • Mappbegränsningar kan användas om grupperingsnivån anges utifrån en egenskap som använder en värdelista.
  • När det gäller gemensamma vyer kan mappbegränsningar anges av en användare som åtminstone har rätt att hantera gemensamma vyer.

Andra prestandaalternativ

Om det går långsamt att hämta en lista över undermappar kan du testa varje algoritm för att fastställa vilken som är snabbast för den här typen av vy.

Aktivera alternativet Kontrollera inte objektbehörigheter för dolda undermappar för bättre prestanda. Det kan dock göra att tomma mappar visas.