Rapportering och dataexport

Det är viktigt att spara och skydda data men dina sparade data måste också vara tillgängliga för analys. Du kan inte bara spara många typer av data i M-Files, du kan även använda det till att skapa olika rapporter.

Du kan använda rapporterna till att samla information om till exempel säljprocesser, slutförda projekt, storleken på förslagsbasen, ordervolymer, deltagande i utbildningar och försäljning per säljare specificerat efter kund. Det går snabbt och enkelt att analysera data tack vare grafiska rapporter. I praktiken kan rapporter genereras från vilka metadata som helst.

Uppdatera licenskoden för rapportering

Rapporteringsmodulen är en M-Files-tilläggsprodukt som kan köpas till en extra kostnad. Den kan aktiveras med en medföljande licenskod. Rapporteringsmodulen möjliggör dataexport från M-Files för att skapa rapporter och visa dem i användargränssnittet i M-Files.

För att du ska kunna aktivera rapporteringsmodulen måste licenskoden vara aktiverad i ditt system. Licensen tillhandahålls på prenumerationsbasis. Aktivera eller uppdatera licenskoden i M-Files Admin (mer information finns i Hantera serverlicenser).

Om du vill veta mer om hur M-Files kan stötta ditt företag med M-Files-rapporter ber vi dig att kontakta oss på [email protected].

Rapporters objekttyp och klass

För att visa rapporterna har M-Files en inbyggd objekttyp och klass för rapporter. Objekttypen Rapport är dold från användarna som standard. Ge de åtkomstbehörigheter som krävs för objekttypen Rapport så att faktiska rapporter kan skapas i klientprogramvaran.