Använda M-Files med M-Files Web

Du kan även komma åt M-Files-valv från M-Files Web-webbläsargränssnittet. Det gör att du kan använda alla grundläggande M-Files-funktioner.

Användargränssnittet är väldigt likt det i M-Files Desktop. Avsnittet Användargränssnitt i M-Files Desktop innehåller mer detaljer om komponenterna i användargränssnittet.



Användargränssnittet i M-Files Web.

Fråga din systemadministratör om adressen till M-Files Web i ditt företag. Eller, om du letar efter instruktioner för att ställa in M-Files Web-anslutningen i ditt företag, hittar du det i Ställa in webb- och mobilåtkomst till M-Files.

Notera: M-Files Web är som standard installerat och konfigurerat att köras på samma dator som M-Files Server, vilket ger åtkomst till valven på den servern. Om du behöver ställa in M-Files Web att använda M-Files Server på en annan dator hittar du mer information i dokumentet How to Configure M-Files Web Access on a Separate Server Computer.

Logga in på M-Files Web

  1. I webbläsaren navigerar du till den M-Files Web-adress som du har fått av systemadministratören eller en M-Files-rådgivare.
    Låt oss säga att namnet på valvet är Säljjournal. I det fallet kan adressen till exempel vara https://sales-tracker.cloudvault.m-files.com för molnbaserade driftsättningar eller http://sales-tracker.mydomain.com för lokala valv. Inom företagsnätverket kan anslutningsprotokollet vara HTTP istället för HTTPS.
  2. Infoga dina autentiseringsuppgifter eller välj Logga in med aktuella Windows-autentiseringsuppgifter.
  3. Om du har tillgång till flera valv väljer du det som du vill ansluta till.
    Om du bara har tillgång till ett valv ansluts du automatiskt.
Du bör nu vara inloggad och se startsidan för M-Files.