Modifiera namngivna åtkomstkontrollistor

När du modifierar en namngiven åtkomstkontrollista tillämpas de modifierade behörigheterna antingen för nya eller befintliga objekt till vilka den namngivna åtkomstkontrollistan är bifogad. De kan även tillämpas bara för nya objekt beroende på vilka val du har gjort.

  1. Öppna M-Files Admin.
  2. I trädvyn på vänster sida visar du den önskade anslutningen till M-Files Server.
  3. I trädvyn på vänster sida visar du Dokumentvalv och sedan önskat valv.
  4. I trädvyn på vänster sida markerar du Namngivna åtkomstkontrollistor.
    Resultat:Listan över namngivna åtkomstkontrollistor i det valda valvet öppnas i rutan på höger sida.
  5. I listan Namngivna åtkomstkontrollistor högerklickar du på det objekt som du vill redigera. Välj sedan Egenskaper i kontextmenyn.
    Resultat:Dialogrutan Egenskaper för namngiven åtkomstkontrollista öppnas.
  6. Valfri: På fliken Allmänt klickar du på Lägg till... om du vill lägga till en ny användare eller användargrupp i den här namngivna åtkomstkontrollistan.
    1. Välj den användare eller användargrupp som du vill lägga till i den namngivna åtkomstkontrollistan.
      Tips:

      Det bästa är att definiera åtkomsträttigheter i namngivna åtkomstkontrollistor är via användargrupper istället för individuella användare.

      Det kan gå mycket långsamt att göra ändringar i namngivna åtkomstkontrollistor i stora valv och det kan därför ibland orsaka låskonflikter. Därför rekommenderar vi att ändringar i namngivna åtkomstkontrollistor och därmed i objektegenskaper görs under lugna timmar när användaråtkomsten till valvet är begränsad.

      Tips: Du kan välja fler än ett objekt genom att hålla ned Ctrl för att välja flera enskilda objekt eller genom att hålla ned ⇧ Shift för att välja angränsande objekt i listan.
    1. Valfri: Välj alternativet Användare från metadata om du vill lägga till användare baserat på metadataegenskaper i den namngivna åtkomstkontrollistan. Använd den nedrullningsbara menyn för att välja önskad egenskap. Mer information finns i Pseudoanvändare.
    2. Klicka på Lägg till för att lägga till användare eller användargrupper i den namngivna åtkomstkontrollistan.
  7. Från listan Användare och användargrupper väljer du den användare eller användargrupp vars behörigheter du vill justera.
  8. Beroende på ditt val väljer du antingen Godkänn eller Neka för de önskade åtgärderna.
  9. Klicka på OK när du är klar för att stänga dialogrutan Egenskaper för namngiven åtkomstkontrollista.
  10. Valfri: Om de valda namngivna åtkomstkontrollerna redan används i behörigheterna för ett eller flera objekt öppnas dialogrutan Bekräfta uppdatering.
    • Klicka på Ändra behörigheter för objekt om du vill tillämpa ändringarna i behörigheterna för befintliga objekt som använder den valda namngivna åtkomstkontrollistan i sina behörigheter.
      Notera: Objektbehörigheter ändras som en asynkron bakgrundsaktivitet. Du kan övervaka förloppet för aktiviteten i M-Files Admin i avsnittet Bakgrundsaktiviteter. Mer information finns i Övervaka bakgrundsaktiviteter.
      eller
    • Klicka på Behåll behörigheter för objekt om du inte vill tillämpa ändringarna i behörigheterna för befintliga objekt som använder den valda namngivna åtkomstkontrollistan i sina behörigheter.
De ändringar du har gjort i den namngivna åtkomstkontrollistan sparas och tillämpas, beroende på ditt val, för nya och befintliga objekt som använder den valda namngivna åtkomstkontrollistan eller bara för nya objekt.