Skapa nya objekt och spara dokument i M-Files

Det är väldigt enkelt och tydligt att skapa nya dokument eller andra objekt i M-Files eller att spara dokument från andra program till M-Files. De snabba självstudierna visar hur du gör det.

Skapa nya objekt i M-Files

Du kan skapa nya objekt genom att klicka på knappen Skapa eller genom att klicka på önskad knapp under avsnittet Skapa i aktivitetsområde:

  1. Du kan antingen göra så här:
    • Klicka på Skapa () och välj önskad objekttyp i kontextmenyn.
      eller
    • Klicka på önskad objekttyp i aktivitetsområde under avsnittet Skapa.
    Resultat:Om du väljer att skapa ett nytt dokument öppnas dialogrutan Nytt dokument. Annars öppnas metadatakortet för det nya objektet.
  2. Valfri: Om du skapar ett nytt dokument väljer du en klass och en mall och klickar sedan på Nästa.
  3. Fyll i nödvändiga metadata och klicka sedan på Skapa.
Objektet läggs till i valvet med de metadatauppgifter som du har angett.

Spara dokument i M-Files från andra program

M-Files stöder alla filtyper och du kan spara dokument från alla program i M-Files. Dokument sparas i ett dokumentvalv och beskrivs med metadata. Du behöver inte spara dokument i en viss mapp eller på en viss plats eftersom M-Files ordnar innehåll automatiskt i relevanta vyer baserat på dokumentmetadata.

Vissa program, till exempel AutoCAD, Microsoft Word, Microsoft Excel eller Microsoft PowerPoint har en M-Files-menyflik som du kan använda för att enkelt spara dokument i M-Files. Om det program du använder inte har menyfliken kan du ändå använda funktionen Spara som... i programmet för att spara ditt dokument i M-Files.

Gör följande steg för att spara ett dokument i M-Files från ett annat program:

  1. Du kan antingen göra så här:
    • Om du använder ett program som är utrustat med M-Files-menyfliken öppnar du den och klickar på Spara i M-Files. Om du har fler än en valvanslutning väljer du lämpligt valv i kontextmenyn.
      eller
    • Om programmet inte har Spara i M-Files-funktionen väljer du Fil > Spara som... i menyfältet. Välj M-Files som plats och välj därefter lämpligt valv om det behövs. Klicka slutligen på Spara.
    Resultat:Metadatakortet för det nya dokumentet öppnas.
  2. Fyll i lämpliga metadata och klicka sedan på Skapa.
Det valda dokumentet sparas i valvet med de metadata som du har angett.

Mer information om att skapa objekt och spara dokument i M-Files finns i Lägga till nytt innehåll i ett valv.

Nu när du vet hur dokument skapas och sparas i M-Files går du vidare till Använda dokumentmallar där det finns en självstudiekurs om hur du kan utnyttja dokumentmallar när du skapar dokument.