Bekanta dig med vyer

Vyer är kort sagt platser där objekt listas baserat på sina metadata. Utöver M-Files-sökfunktionerna gör väldefinierade vyer att du snabbt och enkelt kan hitta den information du behöver.

M-Files samlar innehållet i en vy baserat på 1) vyfiltret, vilket definierar det kriterium som objektet måste uppfylla för att visas, och 2) inställningarna för grupperingsnivå, vilka definierar de kategorier i vilka objekten grupperas i vyn. Eftersom vyer är baserade på olika metadataspecifika kriterier kan objekt visas i flera vyer samtidigt.

Som ett väldigt enkelt exempel ska vi titta på vyn som heter Dokument enligt klass. Det är en vy där filtret helt enkelt anger att objekttypen måste vara Dokument. Det gör att alla dokument i valvet listas i den här vyn, oavsett vilken klass eller vilka andra egenskaper de har. Men, som namnet på vyn indikerar, definierar dess inställningar även en grupperingsnivå som kategoriserar dokumenten i olika virtuella mappar baserat på deras värde i egenskapen Klass. Det gör att vi får en vy som den som visas på bilden nedan.

En vy där dokument kategoriseras enligt klass.

Som du kan se på bilden kan vyer nu delas in ytterligare i undervyer om det skulle behövas. Virtuella mappar kan också konverteras till vyer om du vill. Mer information finns i Konvertera en virtuell mapp till en vy.

Instruktioner för att skapa en ny vy och justera dess inställningar finns i Skapa en vy.

Nu när du har bekantat dig med vyer kan du gå vidare till Arbeta offline för en guide till hur du kan använda M-Files offline.