Spara e-post från Microsoft Outlook i M-Files

M-Files är integrerat med Microsoft Outlook och skapar en mapp i Microsoft Outlook för varje dokumentvalv. Du kan spara e-postmeddelanden med eller utan bifogade filer genom att helt enkelt dra dem till önskad valvmapp i Microsoft Outlook.

Tips: Du kan även dra och släppa ett e-postmeddelande direkt till användargränssnittet i M-Files och till exempel lägga till meddelandefilen i ett befintligt dokument med flera filer genom att släppa det på dokumentobjektet i listområdet.

När ett meddelande läggs till i M-Files taggas det automatiskt med rätt kund och kontaktperson i M-Files, baserat på domänen för avsändarens e-postadress.

Om dokumentvalvet exempelvis innehåller kundobjektet M-Files Inc. och e-postadressen för kunden är angiven till pr@m-files.com i kundobjektets metadata kopplas alla e-postmeddelanden från m-files.com-domänen automatiskt till kunden när meddelanden läggs till i M-Files.

Gör följande steg för att spara ett e-postmeddelande i Microsoft Outlook i M-Files:

  1. I Microsoft Outlook drar och släpper du ett meddelande till en valvmapp under avsnittet M-Files.
    Resultat:Metadatakortet för det nya dokumentet öppnas.
  2. Välj en lämplig klass för meddelandet i den nedrullningsbara menyn Klass.
  3. Fyll i andra metadataegenskaper som du vill ha och klicka sedan på Skapa.
E-postmeddelandet sparas i det valda valvet med de metadata som du har angett.

Mer information om M-Files-funktioner i Microsoft Outlook finns i Funktioner i Microsoft Outlook.

Nu när du vet hur du sparar e-postmeddelanden i M-Files går du vidare till Bekanta dig med vyer där det finns en självstudiekurs om hur du använder vyer i M-Files.