Bekanta dig med att använda metadata

Metadata används för att ytterligare beskriva dokument och objekt i M-Files. Typiska metadataegenskaper är till exempel Klass, Kund och Projekt. Metadataegenskaper, å andra sidan, har sina egna egenskapsvärden. Värdet för exempelvis egenskapen Klass kan vara Förslag eller Anställningsavtal. Varje objekt i M-Files har ett metadatakort som kan användas för att visa och ändra ett objekts metadata.

Lägg märke till att metadataegenskaper är klasspecifika i M-Files. Vissa egenskaper är obligatoriska och andra är valfria. Administratören kan konfigurera metadatastrukturen för ditt M-Files-dokumentvalv genom att använda M-Files Admin-verktyget.

Alla dokument i M-Files taggas med metadata. Metadata gör det lättare att hitta den information du söker efter i valvet. Vilket sätt du än använder för att spara dokument i M-Files måste du alltid fylla i metadatakortet innan du sparar.

Om du har de behörigheter som krävs kan du redigera egenskapsvärdena på metadatakortet genom att klicka på fältet för det önskade egenskapsvärdet. När du har gjort dina ändringar klickar du på Spara på metadatakortet för att spara dem.

Mer information om att använda metadatakortet finns i Metadatakort. Dessutom förklarar Effektiv användning av metadatakortet hur du kan använda tangentbordsgenvägar för att ange nödvändiga metadata ännu snabbare och enklare.

Nu när du är bekant med hur metadata används i M-Files kan du gå vidare till Bekanta dig med dokument och andra objekttyper för en snabbguide till de olika objekttyperna i M-Files.