Ange behörigheter, ta bort och markera för arkivering

Du kan definiera nya behörigheter som ska anges, det objekt som ska tas bort och/eller arkivering som ska göras som ett resultat av en tillståndsövergång. Du kan välja flera alternativ samtidigt på fliken Åtgärder.

Använd inte automatiska behörigheter

Som ett resultat av den här tillståndsövergången kringgår objektet de automatiska behörigheter som i vanliga fall skulle ha tillämpats på objektet. De gällande behörigheterna för objektversionen konfigureras med funktionen Ange behörigheter.

Ignorera behörigheterna för den senaste incheckade versionen för den här versionen

Behörigheterna för objekten är versionsspecifika i M-Files. För att du ska kunna komma åt den senaste objektversionen måste du ha åtminstone läsåtkomst till den. För att komma åt någon tidigare version måste du ha åtminstone läsåtkomst till den versionen och till den senaste versionen. Om du markerar den här kryssrutan ignoreras behörigheterna för den senast incheckade versionen och användare får åtkomst till tidigare versioner av det objekt som de åtminstone har läsrättigheter till. Det här gäller oavsett hur behörighetsinställningarna för den senaste versionen ser ut.

Den här funktionen kräver ett exempel: Vi antar att vi har SOP och ett SOP-arbetsflöde med tillstånden Utkast, Väntar på godkännande och Godkänd. Alla tre tillstånden har olika behörigheter eftersom utkast bara visas för den användare som har skapat dokumentet och ett godkänt dokument visas för alla användare.

Dokumentet är nu på version 3 och i tillståndet Godkänd (och därmed åtkomligt för alla användare). Eftersom ändringar måste göras flyttas det tillbaka till Utkast och behörigheterna ändras så att bara den som har skapat dokumentet kan se det. Om kryssrutan Ignorera behörigheterna för den senast incheckade versionen för den här versionen var aktiv när den nya versionen skapades skulle alla användare fortfarande kunna komma åt dokumentversion 3, men inte den nyaste. Om kryssrutan inte var aktiv skulle dock bara den som har skapat dokumentet kunna se dokumentversion 3.

Notera: Även om alternativet Ignorera behörigheterna för den senast incheckade versionen för den här versionen var aktiverat skulle dokumentet ändå inte vara synligt i sökningar och vyer om inte alternativet Leta i metadata för alla versioner var aktiverat.