Exportera struktur

På fliken Struktur kan du välja vilka delar av metadatastrukturen som du vill exportera.



Fliken Struktur i dialogrutan Exportera innehåll.

Exportera struktur

Du kan välja vilka metadatastrukturelement i det valda valvet som ska exporteras. Du kan även välja alla element genom att aktivera Alla element.

Notera: Inbyggda element skapas alltid i M-Files som standard och inkluderar till exempel egenskapsdefinitionerna Namn eller titel, Skapades av, Senast ändrad av och Nyckelord. Utöver dessa kan administratörer skapa nya, användardefinierade element.
Notera: Vi rekommenderar att du använder alias eller GUIDS i händelsehanterare och konfigurationer av metadatakort eftersom de exporteras som de är och för att ID:n för metadataelement kan vara olika i käll- och målvalven.
Notera: För att de importerade konfigurationerna av metadatakort ska vara synliga i målvalvet måste du antingen starta om M-Files Admin eller utföra en tvångsuppdatering (Ctrl + F5) i konfigurationsredigeraren.

Exportera innehåll från de valda värdelistorna

Genom att markera kryssrutan Exportera innehållet i de markerade värdelistorna kan du välja att exportera allt innehåll i värdelistorna.

Notera: Även alla borttagna värden replikeras. Det betyder att värden i målvalvet kan tas bort genom en metadatastrukturimport. Värdena tas dock inte bort helt, utan markeras som borttagna. Det gör det möjligt att söka och återaktivera borttagna värden i käll- och målvalvet via M-Files Admin.

Om du väljer OK skapas ett exportpaket av markerade metadata på den plats som anges på fliken Paketets plats.

Exportera användarnas anpassade visningsinställningar för valda vyer.

Genom att aktivera kryssrutan Exportera användarnas anpassade visningsinställningar för valda vyer kan du välja att inkludera användarnas anpassade visningsinställningar i exportpaketet.

Notera: När du exporterar en vy inkluderas alltid de gemensamma visningsinställningarna för vyn.