Migrera valvdatabasen till Microsoft SQL Server

M-Files använder Firebird som förvald valvdatabasmotor. Vi rekommenderar dock att du använder Microsoft SQL Server som databasmotor för valv som innehåller flera hundra tusentals objekt. Om ett valv ursprungligen har ställts in att använda Firebird men antalet objekt i valvet har ökat väsentligt kan det vara fördelaktigt att låta valvet använda Microsoft SQL Server som databasmotor istället. Du kan migrera din valvdatabas från Firebird till Microsoft SQL Server via M-Files Admin.

Notera: Du kan bara migrera dokumentvalvets databasmotor från Firebird till Microsoft SQL Server. Det finns inte stöd för att migrera från Microsoft SQL Server till Firebird.
  • Valvet måste använda Firebird som databasmotor för tillfället.
  • Du behöver ha en Microsoft SQL Server-anslutning.

Om du vill ändra platsen för fildata innan eller efter migreringen, flytta valv offline, flytta fildata till en annan plats på disken, definiera platsen för valvets fildata och flytta valvet online igen.

Gör följande steg för att migrera din valvdatabas från Firebird till Microsoft SQL Server:

  1. Öppna M-Files Admin.
  2. I trädvyn på vänster sida visar du den önskade anslutningen till M-Files Server.
  3. Högerklicka på det dokumentvalv du vill använda (fortfarande i trädvyn på vänster sida) och välj Åtgärder > Ta till offlineläge i kontextmenyn.
  4. Klicka på Ja för att bekräfta att du vill ta dokumentvalvet till offlineläge.
  5. Valfri: Vi rekommenderar att du säkerhetskopierar dokumentvalvet nu.
    Säkerhetskopiera ett dokumentvalv innehåller instruktioner för att säkerhetskopiera dokumentvalvet.
  6. Högerklicka på dokumentvalvet igen (fortfarande i trädvyn på vänster sida) och välj Åtgärder > Migrera till Microsoft SQL Server... i kontextmenyn.
    Resultat:Dialogrutan Dokumentvalv – Microsoft SQL Server öppnas.
  7. I fältet Servernamn anger du anslutningsadressen till din Microsoft SQL Server, till exempel mysqlserver.mydomain.local.
  8. I fältet Databasnamn anger du namnet på den databas som ska skapas för valvet.
    Vi rekommenderar att du använder samma namn som valvet har på M-Files Server.
  9. Fyll i autentiseringsuppgifterna i avsnitten Autentisering av administratör och Autentisering av användare på något av följande sätt:
    AlternativSteg
    Ange autentiseringsuppgifterna för en inloggning som har serverrollen sysadmin på din Microsoft SQL Serveroch ge M-Files Server rättigheter att göra de nödvändiga migreringsrelaterade åtgärderna.
    1. I avsnittet Autentisering av administratör anger du autentiseringsuppgifterna för en inloggning som har serverrollen sysadmin på din Microsoft SQL Server.
    2. I avsnittet Autentisering av användare väljer du alternativet Använd en automatiskt genererad inloggning.
    Skapa manuellt Microsoft SQL Server-databasen och -inloggningskonton (utan serverrollen sysadmin) och använd de autentiseringsuppgifter som inte är sysadmin för M-Files Server.
    1. Använd Microsoft SQL Server Management Studio och skapa en tom databas för valvet.
    2. Stanna kvar i Microsoft SQL Server Management Studio och skapa två inloggningskonton utan serverrollen sysadmin, till exempel Användare A och Användare B.
    3. Tillbaka i M-Files Admin och dialogrutan Dokumentvalv – Microsoft SQL Server i avsnittet Autentisering av administratör anger du autentiseringsuppgifterna för Användare A.
    4. I avsnittet Autentisering av användare väljer du först alternativet Använd en befintlig inloggning och anger sedan autentiseringsuppgifterna för Användare B.

    Det enklaste sättet är att välja det första alternativet och låta M-Files Server göra alla nödvändiga ändringar i din Microsoft SQL Server. I somliga fall kan dock systemadministratörer behöva undanhålla Microsoft SQL Server sysadmin-uppgifter från M-Files Server. I dessa fall måste inloggningskontona för valvdatabasen och Microsoft SQL Server skapas manuellt (det andra alternativet).

    M-Files Server använder autentisering av användare för nästan alla valvåtgärder och autentisering av administratör (utöver att skapa databasen och inloggningskontona) för vissa av underhållsåtgärderna.

  10. Valfri: Klicka på Testa anslutning för att testa anslutningen till din Microsoft SQL Server.
  11. Klicka på OK när du är klar.
    Resultat:Du får en varning om att den här åtgärden inte kan ångras.
  12. Klicka på Ja för att stänga varningsdialogrutan och starta migreringsprocessen.
  13. När migreringen är klar stannar du kvar i trädvyn på vänster sida och högerklickar på dokumentvalvet. Välj sedan Åtgärder > Ta till onlineläge i kontextmenyn.
När migreringsprocessen är slutförd finns databasen för ditt M-Files-valv på den Microsoft SQL Server som du har angett.
När du har migrerat valvdatabasen till Microsoft SQL Server behöver du skapa ett säkerhetskopieringsjobb för databasen i Microsoft SQL Server Management Studio. Ytterligare information och rekommendationer finns i M-Files Säkerhetskopieringspolicy.