Skannerkällor

Via skanneranslutning är det enkelt att spara pappersdokument i dokumentvalvet. På så sätt kan sökmöjligheterna i M-Files även tillämpas för skannade pappersdokument.

När du använder externa källor kommunicerar M-Files inte direkt med skannrarna, utan använder en extern anslutning för att läsa filen som skannern producerar från exempelvis skannerns nätverksenhet. Anslutningen konfigureras i M-Files Admin under Externa filkällor.

Dessa anslutningar kan till exempel göras med enheter i Hewlett-Packard MFP-serien med hjälp av HP Digital Sending Software (DSS). I dessa fall ansluts enheten direkt till det lokala nätverket och användaren skannar pappersdokumentet med enheten.

Det är även möjligt att ange metadata via enhetens pekskärm. Den skannade filen och metadata skickas till DSS-programvaran med OCR (optisk teckenigenkänning) för filen. Den skannade bilden och text som läses av sätts samman i en PDF-fil. PDF-filen och en XML-metadatafil sparas i en mapp som styrs av M-Files via extern platskonfiguration. När nya filer upptäcks överförs de av M-Files till dokumentvalvet som dokument med metadata.

Instruktioner för hur du använder en skanner som en extern källa för M-Files finns i Skapa en ny anslutning till en extern källa.

Notera: Textigenkänning kan även göras med OCR-modulen i M-Files. Mer information finns i den här anteckningen. Du kan även skanna med en lokal skanner som är direktansluten till datorn. Mer information finns i Skanning och textigenkänning (OCR).