Importera paketets plats

Fliken Paketets plats innehåller alternativ för paketet med objekt, filer och metadatastruktur att importera. Se motsvarande inställningar i Exportera innehåll när du importerar innehållspaketet till det valda valvet.

Platsen måste vara samma som för det innehållspaket som har exporterats från källvalvet. Det betyder att M-Files måste hitta dessa exporterade data för att kunna göra importen. Platsen kan vara en annan men i sådana fall måste du göra en separat dataöverföring mellan platserna.

Notera: Det exporterade paketet kan innehålla olika markeringsfiler. M-Files importerar bara innehållspaket som har markeringsfilen Redo men inte markeringsfilen Importerad för målvalvet.


Fliken Paketets plats i dialogrutan Importera innehåll

Du kan även importera flera paket samtidigt genom att markera kryssrutan Importera flera innehållspaket. Då kan du välja en mapp istället för en enskild fil.

Innehållspaketet tas bort automatiskt efter import om alternativet Ta bort innehållspaketet efter import är aktiverat.

M-Files skapar automatiskt ett numeriskt ID för varje schemalagt replikeringsjobb, men du kan också välja att ange ytterligare ett ID för jobbet i fältet Konfigurations-ID. ID kan vara vilken teckensträng som helst. Om ett konfigurations-ID inte hittas när jobbet behandlas, M-Files använder bara det numeriska ID:t för replikeringsjobb.

Använd replikering via molnlagring

Du kan även använda replikering via en molnlagringsplats. När replikeringspaket exporteras krypteras de lokalt med AES-256-algoritmen. Därefter överförs de till molnlagringsplatsen. När replikeringspaket importeras hämtas de från molnlagringsplatsen för att sedan dekrypteras lokalt. Den här funktionen kan vara användbar när du replikerar data mellan olika platser och vill vara helt säker på att bara rätt personer kan komma åt dem.

Anslutningssträng

Anslutningssträngen innehåller information om lagringsplatsen. Se till att du använder samma sträng för både export och import (se Exportera paketets plats).

Mappnamn

Mappnamnet är unikt för ett export-importpar. Replikering från huvudvalvet till ett sekundärt valv skulle till exempel kunna heta MasterOut och replikering från det sekundära valvet till huvudvalvet MasterIn.

Lösenord för kryptering

Replikeringslösenordet används för att kryptera replikeringspaketen. Du bestämmer själv vilket lösenord som ska användas. Kom bara ihåg att använda samma lösenord för både export och import.