Importera objekt och filer

Från fliken Objekt och filer kan du ändra inställningarna för att importera objekt- och filinnehåll.



Fliken Objekt och filer i dialogrutan Importera innehåll.

Importera utcheckningstillstånd för objekt

Om objekt checkas ut i det valv som du exporterar från kan du även importera utcheckningstillstånden till målvalvet. Då checkas objektet ut i målvalvet också, vilket gör att andra användare inte kan redigera det. Det minskar risken för konflikter då dessa kan bero på samtidig redigering i flera valv.

Använd namnet på ett importerat element som dess alias om det inte finns något annat alias.

Eftersom bara matchande metadatadefinitioner som är inbyggda eller GUID och ”ID+name” ansluts automatiskt måste andra metadatadefinitioner vara kopplade med hjälp av alias. Det kan dock hända att de nödvändiga aliasdefinitionerna inte har gjorts i källvalvet. I det senare fallet kan dataexporten göras med hjälp av den här inställningen. När det här alternativet är valt behöver alias bara vara definierade i målvalvet så länge som det stämmer med elementets källvalvnamn.

Du kanske till exempel vill importera objekt av typen Projekt men inte har definierat ett alias för objekttypen Projekt i källvalvet. Genom att välja det här alternativet och lägga till ett alias i målvalvet som motsvarar källvalvets namn för objekttypen Projekt (i det här fallet är aliaset Projekt) får du de definitioner som krävs för import.

Notera: Du måste använda namnen på standardspråket från källvalvet som alias för metadatadefinitionerna i målvalvet för att kunna ansluta metadatadefinitionerna.
Notera: Den här inställningen är bara giltig när metadatadefinitionen i fråga (objekttyp, egenskapsdefinition, värdelista eller liknande) inte har något alias definierat i källvalvet.

Importera inte objektförstörelser

Välj det här alternativet om:

  • Du inte vill förstöra objekt i målvalvet som du har förstört i källvalvet, Välj den här inställningen om du till exempel använder målvalvet för att arkivera förstörda objekt.
  • Du vill inte förstöra objekt som inte längre är en del av exportuppsättningen. Tänk på att den här inställningen nollställer exportinställningen Om ett objekt som exporterats tidigare inte längre ingår i exportuppsättningen markerar du det för förstörelse i målvalvet.