Behörigheter (importera innehåll)

På fliken Behörigheter i dialogrutan för import kan du ändra behörighetsinställningarna för det innehåll som ska importeras.

Gör följande steg för att modifiera behörigheterna:

  1. Öppna M-Files Admin.
  2. I trädvyn på vänster sida visar du den önskade anslutningen till M-Files Server.
  3. I trädvyn på vänster sida visar du Dokumentvalv och sedan önskat valv.
  4. I trädvyn på vänster sida väljer du Replikering och arkivering av innehåll.
    Resultat:Funktionerna för replikering och arkivering av innehåll visas på höger sida.
  5. Du kan antingen göra så här:
    • Klicka på Engångsimport... om du vill modifiera behörigheterna för ett enskilt importpaket.
      eller
    • Klicka på aktivitetsområdeNy schemalagd import... om du vill modifiera behörigheterna för ett återkommande importjobb.
    Resultat:Beroende på vad du har valt öppnas dialogrutorna Importera innehåll eller Egenskaper för schemalagt jobb.
  6. Välj fliken Behörigheter.
    Resultat:På fliken Behörigheter öppnas någon av dialogrutorna Importera innehåll eller Egenskaper för schemalagt jobb.


  7. I avsnittet Behörigheter för de importerade objekten väljer du något av följande alternativ:
    AlternativBeskrivning
    Använd behörigheterna från innehållspaketet Välj det här alternativet om du vill att de importerade objekten ska ha samma behörigheter som objekten i källvalvet.
    Använd standardbehörigheterna för objekttyperna Välj det här alternativet om du vill att de importerade objekten ska använda de standardbehörigheter som definierats via dialogrutan för egenskaper till varje objekttyp.
    Ange behörigheter för importerade versioner Välj det här alternativet om du manuellt vill definiera de behörighetsinställningar som ska användas för alla importerade objekt.
  8. Valfri: Markera eller avmarkera kryssrutan Aktivera nya eller ändrade definitioner av automatiska behörigheter.
    Om innehållspaketet innehåller några nya eller ändrade definitioner av automatiska behörigheter och du importerar innehållspaketet med det här alternativet aktiverat kommer alla automatiska behörigheter som initieras av de importerade definitionerna i målvalvet att aktiveras. Om du importerar innehållspaketet och det här alternativet inte är markerat kommer definitionerna av den automatiska behörigheten fortfarande att importeras till målvalvet. Däremot aktiveras inte några nya automatiska behörigheter.
  9. Valfri: Markera eller avmarkera kryssrutan Ignorera de importerade objektens definitioner av automatiska behörigheter.
    När det här alternativet är valt kommer importprocessen att kringgå definitionerna av automatiska behörigheter för alla importerade objekt i innehållspaketet. På så sätt kan du välja att bevara de automatiska behörigheterna för alla objekt i målvalvet genom att utelämna alla potentiella ändringar i definitionerna av automatiska behörigheter från objekten i det importerade innehållspaketet.
  10. Klicka på OK för att stänga dialogrutan.