Kohteen suojausasetukset

Voit avata M-Files-kohteen Suojaukset-ikkunan napsauttamalla metatietokortin alaosassa olevaa suojausasetusten aluetta.

Voit valita dokumentin suojausasetukset nopeasti nimettyjen käyttöoikeusluetteloiden avulla.

Kohteen suojausasetusten muokkaaminen

Muokkaa kohteen suojausasetuksia napsauttamalla Suojausasetukset-aluetta metatietokortilla. Kohteella on automaattiset suojausasetukset, jos Suojaukset-ikkunan Valitut suojausasetukset -osiossa on luettelo, jossa on sarakkeet Lähde, Kuvaus ja Aktiivinen. Katso ohjeet näiden suojausasetusten muuttamiseen kohdasta Suojausasetukset useasta lähteestä.

Jos kohteella ei ole automaattisia suojausasetuksia, voit käyttää nimettyä käyttöoikeusluetteloa valitsemalla Täydet oikeudet kaikille sisäisille käyttäjille, Vain minulle tai pudotusvalikon.

Määrittääksesi muita suojausasetuksia napsauta Muokkaa. Poista avautuvassa ikkunassa valinta kohdasta Käytä nimettyä käyttöoikeusluetteloa. Napsauta Lisää-painiketta saadaksesi näkyviin kaikki M-Filesiin rekisteröidyt käyttäjät, käyttäjäryhmät ja pseudokäyttäjät, ja muokataksesi näiden suojausasetuksia. Poista käyttäjiä, käyttäjäryhmiä ja pseudokäyttäjiä käyttöoikeusluettelosta napsauttamalla Poista. Määrittääksesi, mitä käyttäjät voivat kohteelle tehdä, katso ohjeita kohdasta Käyttöoikeuksien salliminen ja estäminen.

Vihje: Parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi suosittelemme, että muokatessasi useiden kohteiden käyttöoikeuksia et tee samalla muita metatietomuutoksia.

Suojausasetukset useasta lähteestä

Jos kohteen voimassa olevat oikeudet tulevat useasta lähteestä, eli sen omien suojausasetusten lisäksi sen käyttöoikeuksiin vaikuttavat automaattiset suojausasetukset, lähteet näytetään Suojaukset-ikkunan Valitut suojausasetukset -osiossa.



Voimassa olevat suojausasetukset useasta lähteestä.

Suojausasetukset-ikkunassa voit valita kohteen lopulliset suojausasetukset. Jotta tietty oikeus sallitaan tietylle käyttäjälle, kuten kohteen luku- tai muokkausoikeus, tulee kaikkien suojausasetusten samanaikaisesti sallia se.

Valitut suojausasetukset -osio sisältää alla kuvatut sarakkeet.

Lähde

Lähde-sarake ilmaisee lähteen, josta kohde on saanut kyseisen suojausasetuksen. Yllä olevassa esimerkkikuvassa kohteella on IT-koulutus-projektin kautta tulleet automaattiset suojausasetukset sekä kohteen omat suojausasetukset (Tämä kohde). Nämä molemmat rajaavat kohteen lopullisia oikeuksia.

Kuvaus

Kuvaus-sarakkeessa on suojausasetusta kuvaava teksti. Mikäli olet luonut arvoon, arvolistaan tai kohdetyyppiin perustuvan automaattisen suojausasetussäännön ja nimennyt sen, nimi näkyy tässä sarakkeessa.

Aktiivinen

Jos voit ohittaa automaattiset suojausasetukset, kun määrität automaattisia suojausasetuksia arvolle, arvolistalle tai kohdetyypille, voit ottaa pois käytöstä kyseisen suojausasetuksen kautta tulevat automaattiset suojausasetukset poistamalla arvon valinnan. Tämän johdosta kyseinen suojausasetus ei enää ole aktiivinen eikä se vaikuta kohteen lopullisiin suojausasetuksiin.

Käyttöoikeuksien salliminen ja estäminen

Määritä, mitä käyttäjät voivat kohteelle tehdä, siirtymällä Suojausasetukset-ikkunaan ja valitsemalla Muokkaa. Valittavana ovat vaihtoehdot Kaikki, Muuta suojausasetuksia, Poista, Muokkaa ja Luku. Salli-valinnalla sallit oikeuden ja Estä-valinnalla estät sen.

Käyttäjä, jolla on Luku-oikeudet, saa luvan avata kohteen sisältämät tiedostot sekä tarkastella sen ominaisuuksia. Käyttäjä ei voi varata dokumenttia muokkaukseen eikä siten pysty tekemään siihen muutoksia. Mikäli käyttäjällä ei ole Luku-oikeutta dokumenttiin, ei hän näe sitä myöskään näkymissä tai hakutuloksissa.

Muokkaa-suojausasetus antaa käyttäjän muokata dokumenttia vapaasti. Näihin suojausasetuksiin kuuluvat automaattisesti Luku- ja Muokkaus-oikeudet. Muokkausoikeus ei sisällä poisto-oikeuksia.

Poista-suojausasetuksella käyttäjät voivat poistaa dokumentin mutta eivät tuhota sitä lopullisesti. Poisto-oikeuksiin ei sisälly mitään muita oikeuksia.

Suojauksen muutosoikeudella määritellään, saako käyttäjä muuttaa kyseisen dokumentin oikeuksia. Tämä oikeus ei sisällä mitään muuta oikeutta, ja sitä voidaan käyttää riippumatta muista oikeuksista.
Huomaa: Käyttäjät, joilla on oikeus muuttaa suojausasetuksia, voivat määrittää minkä tahansa muun luvan itselleen.

Esimerkki

Kielto menee aina sallimisen edelle. Se tarkoittaa esimerkiksi seuraavaa: Käyttäjä A kuuluu käyttäjäryhmään B. Käyttäjäryhmällä B on Muokkaus-oikeudet dokumenttiin C. Käyttäjällä A ei toisaalta ole Muokkaus-oikeuksia dokumenttiin C. Vaikka käyttäjällä A on Muokkaus-oikeudet dokumenttiin C käyttäjäryhmässä B, käyttäjä A ei voi muokata dokumenttia, koska se on kielletty erikseen käyttäjältä A.